Pääsiäisleiri 2018: Superimpi pääsiäinen

Kuva: Elmi Tenhunen

Pääsiäisleiri 2018 oli supermahtava kokemus!

 

Kuva: Elmi Tenhunen

Tänä vuonna Rapan pääsiäisleiri toteutettiin supersankari-teemalla Pellissä, Karjalohjalla. Osalle tämä oli ensimmäinen isompi leiri, toisille taas jokavuotinen perinne.

Leirillä päästiin tekemään kaikkea nuotion sytytyksestä kiipeilyyn. Leirillä saimme myös valtuuden kukistaa Jokeri ja Rapamafia yhdessä muiden supersankareiden kanssa. Voiton kunniaksi leiri päätettiinkin mahtavaan ja tunnelmalliseen Rapadiskoon.

Leiriltä otettuja kuvia pääset katselemaan Rastipartion Flickr-sivuilta tästä linkistä tai klikkaamalla viereistä kuvaa!

Tässä on pieni kooste leiristä kuvien kera.

 

 

Torstaina:

Kuva: Elmi Tenhunen

Lähdimme leirille torstaina Rastilan torilta parhaalla porukalla. Bussista saavuttua oli majoituksen vuoro. Saatuamme levitettyä tavaramme huoneisiin, suuntasimme ulos. Ulkona Rapamafian pahikset varastivat Ihmenaisen totuuden lasson ja kertoivat ilkeästä suunnitelmastaan tuhota Vuosaari. Oli aika kääntää Supersankari vaistot ja taistella vastaan!

 

Perjantaina:

Kuva: Elmi Tenhunen

Seuraavana päivänä saimme huomata aamiaisen jälkeen koko Pellin talon tulleen ansoja täyteen. Tehtävänämme oli purkaa pommi ja ratkaista arvoitukset huomaamatta, etteivät Rapamafian pahikset räjäytä pommia. Onnistuimme tehtävässä, mutta pahiksilla oli vielä muutama ässä hihassa.

Kuva: Tuomas Mäkelä

Seuraavana tehtävänä meillä olikin harjoitella selviytymis taitojamme, sekä valmistautua seuraavan päivän kokemukseen. Tyytyväisinä pääsimme nauttimaan lounaan, mutta vain huomataksemme pihamaan tulleen täyteen uusia tehtäviä. Oli arvoituksia ja sokkeloa, sekä pahiksia, jotka meitä jahtasivat. Jouduimme tehdä kovin työtä päästäksemme selviytymään jokaisesta uudesta haasteesta. Silti jokainen meistä ylitti itsensä ja saimme tehtävät suoritettua.

Iltanuotion kautta menimme rauhallisina nukkumaan tietäen voittaneemme pahikset toistaiseksi.

 

Lauantaina:

Kuva: Laura Immonen

Lauantaina saimme toden teolla testata selviytymis taitojamme, kun seitsemän tunnin kestävä kokemus alkoi.

Oli Intialaista majataloa, jossa sai tankattua evästä, korikiipeilyä, EA-taitojen harjoittelua autokolarin onnettomuuspaikalla, solmuja, rakennusrastilla tehtiin autoja, suunnistusta metsän keskellä, nuotion kokoamista, uhkapelejä teltassa, vesi-ilmapallojen ammuntaa kuula-aseilla sekä Whatsapp kuvakilpailua eri teemoilla.

 

Kuva: Luca Ohinmaa

 

Pisteitä sai ryhmähengestä ja kaupanteko välineenä toimi Rapamarkka, jolla sai ostettua lisävarusteita rasteilla.

Ilta meni saunoessa, mutta jään ollessa liian paksua, jäi avanto vain haaveeksi. Herkullisen iltapalan jälkeen pääsimme nukkumaan huomista odottaen.

 

 

Sunnuntaina:

Kuva: Laura Immonen

Sunnuntaina aamu alkoi hieman sumuisissa merkeissä, mutta onneksi aurinkokin pääsi näyttäytymään. Aamiaisen jälkeen pääsimme taas tekemään rasteja. Tällä kertaa meidän tehtävänämme oli voittaa kätyrit kivi-sakset-paperi kisassa aina rastien vaihdoksissa.

Sovimme häviäjien saavan vesi-ilmapalloista naamaansa. Vaikka kätyrit voittivat, oli meillä aprillipäivän etu puolellamme, joten saimme tykittää kätyrit vesi-ilmapalloilla märäksi asti.

Kuva: Elmi Tenhunen

Lounaan aikana keräsimme voimia seuraavaan aste suunnistukseen, jonka suoritimme kuin vettä vaan. Päivällisen jälkeen oli jokavuotinen suklaamunan piilotus, ja nauttiessamme herkuista saimme tietää lopputaistelun olevat tuloillaan. Keräsimme voimamme ja kohtasimme pahikset taistellen valotikkujen hallinnasta. Taistelu oli tiivis ja täynnä toimintaa, mutta me, hyvikset, olimme aitoja voittajia!

Kuva: Elmi Tenhunen

 

Voittoamme juhlien järjestimme diskon, jossa saimme herkkuja sekä vietimme ansaittua juhlintaa.
 

Kuva: Elmi Tenhunen

Diskossa ohjelmana oli palkintojen jako, jossa jaettiin vuosittainen Reilu Rapa palkinto, kokemuksen voittajaryhmä sekä ahkerat tiskaajat. Myös musiikki oli mukaansatempaavaa ja syötävää oli paljon. Nukkumaan pääsimme hyvillä mielin ja huomenna pääsemme kertomaan huoltajille kaikesta kivasta jota olemme kokeneet.

 

 

Maanantaina:

Kuva: Joosef Abokhter

Maanantai alkoi lumisateen merkeissä, joten jätimme suosiolla lipunnoston pois aamun hommista. Suoraan aamiaisen jälkeen menimme pakkaamaan ja siivoamaan huoneitamme. Johtajien johdolla saimme siivottua kunnolla ja pääsimme lähtemään bussille päin. Bussi kuitenkaan ei päässyt leirikeskukselle saakka lumen takia, joten jouduimme kävellä bussille reilut kaksi kilometriä. Onneksi liikunta tekee hyvää ja bussi pääsi lähtemään ajoissa. Rastilan torilla meitä odotti iloiset ja helpottuneet naamat, jotka tulivat hakemaan meidät kotiin.

Jälkitunnelmat leiristä olivat iloiset ja huojentuneet. Seuraavan kerran nähdään!

 

Kiitos kaikille leiristä, ensi vuonna nähdään!

Luca Ohinmaa – Leirinjohtaja
Elmi Tenhunen – Valokuvaaja
Laura Immonen – Johtaja