Jäsenmaksut ja jäsenedut

Partiolaisen jäsenedut:

Jäsenmaksun maksaneille lähetetään vuoden lopussa Kuksassa jäsenkortti, jonka voi tulostaa ja kiinnittää huiviin. Kortti kannattaa ottaa mukaan aina Partioaitassa ja Scandinavian Outdoor Storessa asioidessa, sillä alennukset myönnetään vain korttia esittämällä.

Mitä partio maksaa?

Partio on yksi Suomen edullisimmista harrastuksista. Suomen Partiolaisten jäsenmaksun yhteydessä kerätään myös Rastipartion jäsenmaksu. Saman perheen sisarukset saavat alennusta jäsenmaksusta. Jäsenmaksu maksetaan syyskaudella koko toimintakaudelta. Jäsenmaksu oikeuttaa osallistumaan kaikkeen partiotoimintaan (sisältäen lippukunnan toiminnan lisäksi siis piirin eli PäPa:n sekä SP:n toiminnan).

Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun partiolaisten yhdistetty I-jäsenen jäsenmaksu* vuodelle 2022 on 64,50 €.

Jäsenmaksu lippukunnan osuus mukaan laskettuna on yhteensä n. 79,50 €/vuosi.

Lisäksi retkistä ja leireistä maksetaan retkimaksu, jolla katetaan ruokalut, kuljetukset sekä majoitus. Yleensä retkimaksu on n. 10 – 15 €/ viikonloppu ja 40 – 60 € pidempi leiri, esim. vuosittainen Pääsiäisleiri.

Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksa ja asiointipalvelu

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri, jonka kautta ilmoittaudutaan mm. piirin ja SP:n (Suomen Partiolaisten) toimintaan. Osa lippukunnan retkien sekä leirien ilmoittautumisista tehdään myös Kuksan kautta. Alla ohje Kuksan käyttöön huoltajana.

Kuksa-ohje (pdf)

Vuonna 2020 julkaistiin asiointipalvelu, joka on erityisesti lasten vanhemmille ja jäsenille suunniteltu ympäristö, jonka kautta on helppo päivittää esimerkiksi omia tietoja. Tapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu edelleen Kuksan kautta, joihin annetaan erikseen linkit.

Jos sinulla on ongelmia Kuksan tai PartioID:n kanssa, otathan ensin yhteyttä ryhmäsi johtajaan. Hän ohjaa tarvittaessa auttamisen lippukunnan jäsenrekisterivastaavalle.

Asiointipalveluun pääset tästä.

Lue ohjeet asiointipalvelun käyttöön täällä.

Muista ilmoittaa muutoksista, ellet päivitä niitä itse Kuksaan!
Esim. osoitteenmuutos, puhelinnumero, sähköposti tms.

Erityisen tärkeää on ilmoittaa myös lippukunnan vaihtamisesta tai partion lopettamisesta, muuten laskut yrittävät yhä tulla ovesta sisään kunnes tieto on päivitetty jäsenrekisteriin.