Jäsenmaksut ja jäsenedut

Partiolaisen jäsenedut:

  • Oikeus osallistua partiopiirin ja keskusjärjestön tapahtumiin.
  • Jäsenlehdet: Partio-lehti ja Heppu
  • Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutukset Ifi:ssä. Vakuutus korvaa partiotapahtumissa ja matkalla niihin tai niistä pois sattuneet tapaturmat ja vahingot. Vahinkotapauksissa omavastuu on 84 euroa. Tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta partiovakuutus on toissijainen vakuutetun omiin vakuutuksiin nähden. Partiovakuutus tulee voimaan, kun jäsentiedot rekisteröidään Kuksaan (partiolaisten jäsenrekisteri).
  • Suomen Retkeilymajajärjestö – SRM ry:n jäsenedut.
  • 10 %:n alennus partiokauppojen tuotteista (ei partiovarusteista).

Jäsenmaksun maksaneille lähetetään vuoden lopussa Kuksassa jäsenkortti, jonka voi tulostaa ja kiinnittää huiviin. Kortti kannattaa ottaa mukaan aina Partioaitassa asioidessa, sillä alennukset myönnetään vain korttia esittämällä.

Mitä partio maksaa?

Partio on yksi Suomen edullisimmista harrastuksista. Suomen Partiolaisten jäsenmaksun yhteydessä kerätään myös NMKY:n Rastipartion jäsenmaksu. Saman perheen sisarukset saavat alennusta jäsenmaksusta. Jäsenmaksu maksetaan syyskaudella koko toimintakaudelta. Jäsenmaksu oikeuttaa osallistumaan kaikkeen partiotoimintaan (sisältäen lippukunnan toiminnan lisäksi siis piirin eli PäPa:n sekä SP:n toiminnan).

Suomen Partiolaiset ry:n I-jäsenmaksu* vuodelle 2018 on 62,50€.

Jäsenmaksu on yhteensä n. 77€/vuosi.

Lisäksi retkistä ja leireistä maksetaan retkimaksu, jolla katetaan ruokalut, kuljetukset sekä majoitus. Yleensä retkimaksu on n. 10 – 15 €/ viikonloppu ja 40 – 60 € pidempi leiri, esim. vuosittainen Pääsiäisleiri.

Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksa

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri, jonka kautta ilmoittaudutaan mm. piirin ja SP:n (Suomen Partiolaisten) toimintaan. Osa lippukunnan retkien sekä leirien ilmoittautumisista tehdään myös Kuksan kautta. Alla ohje Kuksan käyttöön huoltajana.

Kuksa-ohje (pdf)

Jos sinulla on ongelmia Kuksan tai PartioID:n kanssa, otathan ensin yhteyttä ryhmäsi johtajaan. Hän ohjaa tarvittaessa auttamisen lippukunnan jäsenrekisterivastaavalle.

Kuksaan pääset tästä.

Muista ilmoittaa muutoksista, ellet päivitä niitä itse Kuksaan!
Esim. osoitteenmuutos, puhelinnumero, sähköposti tms.

Erityisen tärkeää on ilmoittaa myös lippukunnan vaihtamisesta tai partion lopettamisesta, muuten laskut yrittävät yhä tulla ovesta sisään kunnes tieto on päivitetty jäsenrekisteriin.