Kämpät, joihin teemme usein retkiä

Uutelan kämppä on hirsikämppä Vuosaaren Skatanniemessä Nuorisoasiainkeskuksen Meriharjun kurssikeskuksen yhteydessä (Uutelantie 32). Rastipartion vanhemmat vastaa kämpän isännöinnistä ja huollosta.

Kämpällä on erillinen rantasauna. Ruuanlaittoa varten kämpällä on kaasuliesi, ja lämpimään aikaan vesi johdetaan kämpälle maaputkea pitkin kurssikeskukselta. Kämpällä voi majoittua noin 8-12 henkeä.

Kassu on Kiljavan leirikeskuksen suurin majoitusrakennus. Leirikeskuksen omistavat Partiosäätiö ja Leirikesä ry, ja se sijaitsee Rajamäellä, Märkiönjärven rannalla noin 50 kilometrin päässä Helsingistä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Kuusitupa sijaitsee Vantaalla noin 35 kilometrin päässä Helsingistä metsän ympäröimällä peltoaukealla. Tontilla on kaksikerroksinen asuinrakennus, sauna ja puuliiteri. Kämpällä voi majoittua 23 henkeä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisilla on lisäksi kolme kämppää Espoon Nuuksiossa lähellä Riihijärveä. Kämpät ovat nimeltään Piilopirtti, Mörrimöykky ja Korvenkolkka. Jokaiseen kämppään voidaan majoittaa noin 20 henkeä. Alueella on kämppien yhteisessä käytössä oleva sauna. Viikonloppuisin Nuuksiossa päivystää isännistö, joka auttaa, opastaa ja ohjaa kämppien käyttäjiä.

Pellin leirikeskus on Helsingin NMKY:n omistama tila Karjalohjalla. Päärakennukseen voidaan majoittaa noin 60 henkeä. Alueella on suuri nurmikenttä pelejä varten, teltta-alue, lato erilaisten ohjelmien toteuttamista varteen sekä sauna Lohjanjärven rannalla. Lisäksi leirikeskukseen kuuluu Pellin saari ja Kotkasaari. Ajo-ohjeet Pellin leirikeskukseen löytyvät täältä.

Retkeilemme usein myös Kavalahden eri rakennuksissa sekä Peurantuvan partiokämpällä.