Retken jälkeen

Kotiin saapuu yleensä väsynyt, mutta toivottavasti tyytyväinen leiriläinen.  Tässä muutama vinkki kotiinpaluuseen:

  • Makuupussi (ja mahdollisesti mukana ollut teltta) kannattaa joka reissun jälkeen levittää hetkeksi tuulettumaan parvekkeelle, tai vähintään tuolin selälle. Kämpässä ja teltassa siihen kertyy kosteutta. Mahdollisuuksien mukaan makuupussi kannattaa myös säilyttää avoimena, esim. henkarissa roikkumassa vaatekaapissa. Kunnon tuuletus lisää nukkumamukavuutta ja käyttöikää.
  • Rinkka tai reppu kannattaa purkaa kylppärissä, ainakin metsäretkien jälkeen. Vaatteiden mukana tulee helposti havunneulasia, hiekkaa ja muuta sotkua, joka ei metsässä haittaa, mutta joka ei oikein sovi olohuoneen matolle.
  • Mikäli jotain tavaroita on hukassa, kannattaa laittaa sähköpostia omalle johtajalle ja retken johtajalle (yhteystiedot retkikirjeessä). Samoin kannattaa laittaa mahdollisimman pian viestiä, jos repusta löytyy jotain, mikä ei kuulu lapselle. Tavaroiden löytymistä helpottaa aina nimikointi!
  • Retkestä ja leiristä laitetaan mahdollisuuksien mukaan pari valokuvaa ja lyhyt kuvaus nettisivuille. Sieltä voi lukea retken high lightit. Juttu ei välttämättä ilmesty yhdessä illassa, mutta toivottavasti parin päivän sisään.
  • Mikäli jokin retken kulussa mietityttää, tai haluat muuten kuulla johtajan näkemyksen, niin kannattaa soittaa tai mailata retken tai leirin johtajalle. Yhteystiedot löydät retkikirjeestä. Mikäli asia ei ole aivan minuutin päälle, niin kannattaa muistaa, että kotiin tulee yleensä myös väsyneitä johtajia, ja soittaa vaikka seuraavana päivänä.