Toimintakalenteri

Toimintakalenterista löydät mm. tulevien retkien ja tapahtumien päivämäärät.
Kalenteri päivittyy säännöllisesti. Nykyinen versio: syksy/2019
Katso myös piirin toimintakalenteri ja tulevat kurssit täältä!

Syyskuu

VKO 36: Partiotoiminta jatkuu.

4. Vaeltajaohjelmailta: Jo perinteeksi muodostuneessa Vaeltajaohjelmaillassa tutustutaan vaeltajaohjelmaan yhdessä PäPan vaeltajatoimikunnan sekä PäPan ja Uudenmaan piirien asiantuntevien kouluttajien kanssa. Illassa keskustellaan vaeltajuudesta ja luotsaamisesta sekä pelataan vaeltajaohjelmalautapeliä, jossa aktiviteetit tulevat hyvin tutuiksi!

8. Tervetuloa Partioon -kurssi retkeillen: Mikä partion idea oikein on? Miksi kaikilla on huivit ja mikä rooli eri ikäryhmillä on? Kuka koko liikkeen on keksinyt ja miten sitä johdetaan? Mitä partio on aikuisen näkökulmasta? Tervetuloa partioon -kurssilla pääset sukeltamaan partion maailmaan! Tiiviltä kurssilta saat perustiedot partiotoiminnasta, sen historiasta ja nykyisestä partioarjesta. Lisäksi opit, kuinka partiossa toimitaan ja touhutaan turvallisesti.

12. Piirin suunnistuskilpailut: Piirin suunnistusmestaruuskilpailut järjestetään Länsirastien yhteydessä ja ovat kaikille avoimet. Voit myös pitää ryhmäsi kokouksen kilpailuiden yhteydessä. Tapahtumaan voi osallistua myös ottamatta osaa kilpailuun ja käydä vain suunnistamassa.

13.-15. Flaksi 2019, Samoajille: Kuka on nopein, kaunein, viisain, kenellä meistä on rautaisimmat hermot? Oletko valmis saamaan vastauksen kaikkiin kysymyksiisi? Flaksi kokoaa tosi-TV:n parhaat puolet yhteen paikkaan. Luvassa on jännitystä, odottamattomia käänteita, verta, hikeä ja kyyneliä, onnistumisen tunteita, yhteen kuuluvuutta sekä vanhoja ja uusia kavereita. Pakkaa reppusi ja astu seikkailuun!

17. KV-partion maailma, Tarpojista ylöspäin: Oletko aina miettinyt, mitä on kansainävälinen partio? Mitä siihen liittyy, ja miten voit itse toteuttaa sitä? Nyt sinulla on mahdollisuus tulla kuuntelemaan, kysymään ja näkemään kaikki kv-partiosta ja sen maailmasta. Illan aikana saat lyhyen oppimäärän siitä, millä kaikilla tavoilla partiossa voi toteuttaa kansainvälisyyttä.

21.-22. Espoon Punainen (EPT): Suomen suurin vuosittainen partiotaitokilpailu Espoon Punanen eli Peluri-Punkku järjestetään 21. – 22.9.2019. Kerää kisavartiosi kasaan ja valmistaudu kisaamaan. Yön yli kestävän Espoon Punasen kohderyhmänä ovat 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset sekä ei-vielä-partiolaiset.

27.-29. Rastipartion ROK, Tarpojille:

ROK, eli Ryhmänohjaajakoulutus on jokaiselle tarpojalle suunnattu koulutus, joka valmistaa ryhmänjohtajaksi ja vastuullisempiin tehtäviin partiossa. ROK käydään usein jaksona, osa sisällöstä kokouksissa ja osa koulutusviikonlopuissa. Tämä on vuoden 2019 ensimmäinen ROK koulutusviikonloppu.

Lokakuu

5.-6. Syys-SM-kilpailu Itäpiste 2019, Tarpojista ylöspäin: Etelä-Karjalan Partiolaiset kutsuvat juuri sinut kilpailemaan ja viihtymään tähtien alle Imatralle lokakuussa 2019.

5. Vaeltajien Ohitus: Ohitus on vaeltajille suunnattu kaupunkitapahtuma. Jo perinteeksi muodostunut seikkailu kerää yhteen vaeltajat ympäri pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata hassuttelemaan ja haastamaan toisensa mitä erikoisimmissa tehtävissä.

5. Urbaani kaupunkisuunnistus, Seikkailijoille: Vuoden 2019 Urbaani kaupunkisuunnistus on kaikille pääkaupunkiseudun seikkailijoille tarkoitettu tapahtuma, jossa seikkaillaan urbaaneissa maisemissa kehäradan varrella. Urbaani järjestetään 05.10.2019 klo 10:00-17:00. Tapahtuma alkaa Oulunkylästä, aivan rautatieaseman läheisyydestä. Tapahtuman aikana syödään yksi lämmin ateria. Ilmoittautuminen tapahtuu vartioittain. Lisäksi jokaisella vartiolla tulee olla mukanaan yli 15-vuotias saattaja.

6. Pinkki (EPT): Sudenpennuille, ensimmäisen syksyn seikkailijoille ja perhepartioille tarkoitettu päiväkilpailu Pinkki järjestetään sunnuntaina 6.10.2019.

17.-20. Piirimajakka Loiste, Tarpojille: Piirimajakka Loiste loistaa taas ja tällä kertaa pidempään kuin koskaan aiemmin. Tule suorittamaan leiri-tarppoa 17.-20.10.2019 Kiljavalle muiden pääkaupunkiseudun tarpojien kanssa. Myös muita tarppoja suorittavat tarpojat ovat tervetulleita kaikille yhteiseen piirimajakkaan. Loisteella paneudutaan leiritunnelmiin muunmuassa rakentelujen ja erilaisten majoitteiden parissa. Tule mukaan kokemaan uusia maastoleikkejä ja näkemään leirielämää syysloman aikana.

18.-20. EXPLO, Samoajille: Explo on vuoden 2019 paras samoajatapahtuma, joka järjestetään 18-20.10.2019. Explossa yhdistyvät kaikki partion parhaat puolet: leirielämän yhteisöllisyys, lämminhenkisyys ja yhdessä tekeminen; messumainen ohjelma, josta jokainen pääsee valitsemaan itseään kiinnostavat kokonaisuudet tutustuen samalla uusiin samoajiin; festareiden energisen rento meininki. Explon aikana samoaja haaveilee, seikkailee, kokeilee ja oppii.

25.-27. Rastipartion ROK, Tarpojille:

ROK, eli Ryhmänohjaajakoulutus on jokaiselle tarpojalle suunnattu koulutus, joka valmistaa ryhmänjohtajaksi ja vastuullisempiin tehtäviin partiossa. ROK käydään usein jaksona, osa sisällöstä kokouksissa ja osa koulutusviikonlopuissa. Tämä on vuoden 2019 toinen ROK koulutusviikonloppu, sisältö jatkaa koulutusta ensimmäisen koulutusviikonlopun jatkona.

Marraskuu

9. Luotsipäivä

Joulukuu

6.-8. Rastipartion itsenäisyyspäiväretki, eli ”Itsari”: Lippukunnan jokavuotinen viikonlopun mittainen retki, jossa päästään yhdessä luontoon nauttimaan toisemme seurasta ja huikeasta ohjelmasta. Lisää tietoa tulossa myöhemmin.

VKO 50: Partiotoiminta siirtyy joululomalle.

2020 – Tammikuu

Partiotoiminta jatkuu viikolla 3.

 

Menneen kevään toimintakalenteria voit vilkaista täältä.